Isaura (Zengibar Kalesi) Yüzey Araştırmaları

Konya İli Bozkır İlçesi yakınlarında yer alan Isaura antik kentinde Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Doğanay tarafından 2010 yılından bu yana arkeolojik yüzey araştırmaları yapılmaktadır. 7 yıldır devam eden bu çalışmaların sonuçları her yıl düzenli olarak yayınlanmaktadır. Araştırmalar kapsamında antik kentin haritalama ve tespit çalışmaları büyük oranda tamamlanmış ve önümüzdeki yıllarda ayrıntılı rölöve çalışmalarının sürdürülmesi planlanmaktadır. Çalışmalara Aksaray Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri dışında Selçuk Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri de iştirak etmektedir.